Pastrav in sos piperat de mustar (pentru 4 pers.) Preparare: Bulionul de legume, vinul alb, ceapa, usturoiul si foile de dafin se fierb pentru a obtine o pasta aromata, apoi se adauga pestele si se tine (nu se fierbe) circa 5 – 8 minute. Se scoate pestele si se tine la cald. Din zeama obtinuta se trec prin sita circa 100 ml si se pun intr-o tigaie, se adauga smantana, piperul, mustarul si se da intr-un clocot, apoi se leaga cu amidonul pentru a obtine un sos omogen si consistent. Se adauga patrunjelul si se toarna peste peste. Sugestie: Astfel se poate prepara orice fel de peste, trebuie sa fie doar curatat si fara oase! Ingrediente: – 4 x 180 g file de pastrav curatat, fara piele – 300 ml bulion de legume e 300 ml vin alb – o ceapa taiata julien – un catel de usturoi taiat feliute subtiri e 2 foi de dafin e 100 ml smantana e o lingurita piper boabe, verde sau rosu, din borcan – 2 lingurite mustar – o lingura patrunjel tocat marunt eamidon – sare e piper Piept de pasare cu ardei umplut (pentru 4 pers.) Preparare: Pieptulde pasare se condimenteaza bine. Se taie capacul de la ardei si se curata in interior. Se curata dovlecelul, vanata, castravetele, ceapa si rosiile si se taie in cubulete potrivite. Se inabusa in ulei de masline si se condimenteaza. Cu acest amestec se umplu ardeii si se pun in tava cu pieptul de pasare rumenit in prealabil. Se dau la cuptor pentru circa 15 minute. Pieptul de pasare se rumeneste bine pe partea cu pielita, se pune deasupra o ramurica de rozmarin si se da la cuptor, incins in prealabil la 120 grade, pentru circa 15 minute. Sugestie: